Kristiansand region

Lister region

Aust-Agder

Kontaktinfo:

Web Norge
Hegglia 2A
4622 Kristiansand
Tlf: 38 01 11 02

Kristiansand

Kristiansand

Christianssand ble grunnlagt av Kong Christian IV av Danmark 5. juli 1641. Handel og skipsbyggerier ble raskt byens suksess der den ligger helt syd i Norge ved Skagerak.

I 1666 ble byen garnisonby, og Christianholms festning ble bygget. Helt opp til våre dager har Kristiansand vært en av Norges viktigste byer for vårt forsvar. Rundt byen finner du ruiner etter gamle skytterganger, og enda mer etter 2. verdenskrig. Liker du kanoner finner du dem på festningen, Odderøya fort, Baneheia og Møvig kanonmuseum.

I 1734 brant halve byen ned. Siste store bybrann utspant seg i 1892. Derav er halve byens bygninger bygget i mur. Gamlebyen eller Posebyen som den kalles med sine hvite trehus overlevde siste store brann.

I dag har Kristiansand over 80'000 innbyggere og er Norges 5. største by. I tillegg bor det over 50'000 i nærliggende kommuner. Arealet er på 277 km². Byen er i sterk vekst grunnet Universitetet i Agders suksess og ikke minst ingeniørbedrifter som dominerer hele oljeindustrien med sine tekniske nyvinninger. Xstrat nikkelverk og Elkem er store fabrikker med til sammen over 1000 ansatte. Byens stolthet er Christianssands bryggeri og Henning-Olsen is.

Kristiansand Dyrepark er et kapittel for seg. En av landets største underholdningsmaskiner trekker tusenvis av turister til regionen. Mye takket være Terje Formoe i kaptein Sabeltanns skikkelse.

Infrastrukturen er også i en rivende utvikling. Ny motorvei mellom Kristiansand og Grimstad ble ferdig i 2009. 4-felts vei til Vågsbygd er under bygging og vil stå helt frerdig i 2013.

Store prosjekter er under bygging. Kilden, byens konserthus blir ferdigstillt i 2012. Aquarama gigantiske badeanlegg forventes ferdig i 2013, og jernbane området med fellesterminal for tog, buss og ferge skal påbegynnes.

Sørlandsparken utenfor sentrum er et av Norges største næringsområder. Thon gruppen holder på å bygge utvide Sørlandssentert til Norges størst. Ikea flyttet inn i nybygg høsten 2010. De fleste bilforhandlere holder til i området.

Øst for Kristiansand sentrum ligger bydelene Grim, Tinnheia og Hellemyr. Stor-Vågsbygd omfatter Slettheia, Augland, Kjos Hageby og Møvig med til sammen 25000 innbyggere. Flekkerøy ligger syd som siste skanse mot havet. I vest finner du Lund, Kongsgård og Gimlekollen, Søm, Hånes.

Kristiansand er verdt et besøk. Her er mange kulturtilbud, opplevelser og ikke minst en flott skjærgård som du kan nyte fra badebåten eller charterbåter.

Del denne siden:
Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Annonser:

Nettbåt Båtutstyr
Webshop med over 6000 båt artikler til markedets rimeligste priser.
Hoverboard
Hoverboard.no ble etablert i 2015, og har flere års erfaring i bransjen. Vi streber for å levere det beste!
Joomla Joomla
Åpen kildekode publiserings-løsning


Webdesign ©2011 Web Norge